בוסי סנט ג'ורג' בקריית עקרון

26/11/2018 17:14

20 חברי משלחת מצרפת, הגיעה לביקור בקריית עקרון, במסגרת ברית ערים תאומות שמתקיימת בין השתיים מזה כ- 20 שנה

תמונות: דוד צור מנהל המתנ"ס

ביום חמישי האחרון ביקרה בקריית עקרון משלחת מהעיר התאומה בוסי סנט ג'ורג' שבצרפת במסגרת ברית ערים תאומות. פרויקט שנקרא תחילה "ערים אחיות" הנועד ליצור קשרים תרבותיים וכלכליים בין שתי ערים שונות ובמדינות שונות במטרה לגשר על פערים וגם מרחקים גדולים בין תפיסות עולם, פוליטיקה ובני אדם. בביקור השתתפו 20 חברי משלחת מהעיר התאומה יחד עם ראש המועצה חובב צברי, חבר המועצה משה לוי, מנהלת אגף החינוך אביבה וגנר ומנהל המתנ"ס דוד צור, במהלך הביקור סיירו חברי המשלחת וחברי המועצה במוזיאון המורשת והעדות בהדרכת התלמידים בבית הספר בן צבי ונהנו ממופע מחול מקומי של התלמידים בבית הספר אוהל מאיר שהוכן במיוחד לקראת המפגש.
ברית ערים תאומות הינה מסורת בת 20 שנים, במסגרתה נעשים מפגשים בין שתי הערים קריית עקרון ובוסי סנט ג'ורג', המפגשים נערכים בשיתוף מועצת קריית עקרון, ובאמצעות המחלקה לקשרי חוץ ואגודת הידידות.

ראש המועצה מר חובב צברי מסר בתגובה: "אני רואה חשיבות גדולה בחיזוק קשרי הידידות בין שתי המועצות אשר נחתמו לפני כ 20 שנה, לשתי הערים הסכם לשיתוף פעולה תרבותי וחינוכי, אני מודה לתושבת היישוב רוזלין גהלי, הרוח החיה כיום בשותפות, שביקרה בעבר בבוסי ושומרת על קשר איתם מאז. אני מאמין שהידוק מתמיד בקשרים הבלתי פורמליים עם הקהילות בעולם מהווים גשר חשוב ועוגן ליציבות היחסים בין יהודי העולם."