יום הזיכרון ליהודי אתיופיה

28/05/2017 21:16

לזכרם: קריית עקרון ציינה את יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל בחניכת אנדרטה חדשה.

ביום שלישי (23.05.2017) צוין ברחבי הארץ יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו במהלך מסעם המפרך אל מדינת ישראל. יום זיכרון זה, הנקרא גם "יום נספי סודאן", מצוין לזכר כ-4,000 מיהודי ביתא ישראל שנספו במהלך המסע וההמתנה לעליה במחנות הפליטים בסודאן בזמן מבצע אחים.

באנדרטה המרשימה שהוקמה בצמוד לספריה המקומית בקריית עקרון, נערך טקס מרגש במעמד ח"כ ד"ר אברהם נגוסה יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות , הקייס מולה, קייס העדה האתיופית ביישוב, מר חובב צברי ראש המועצה, רב היישוב יוסף בן דוד שליט"א, יו"ר הנהלת המתנ"ס מר משה לוי וכן הגברת בת החן גזאל, סגנית ראש המועצה ומחזיקת תיק הקליטה, חברי מועצה, ראש מועצה לשעבר מר אריק חדד. לאחר הסרת הלוט מעל האנדרטה החדשה, נערכה תפילת יזכור מפי רב היישוב, וכן נישאה תפילה מפי הקייס מולה, קייס העדה בקריית עקרון. הטקס נחתם בקטעי הקראה ושירה וכן הדלקת נרות לזכר הנספים.

מר חובב צברי ראש המועצה: " אסור לנו לשכוח את סיפורם של העולים מאתיופיה, אשר עזבו את ביתם בארץ מולדת למען החלום להגיע לירושלים, בירת העם היהודי. העדה האתיופית הינה חלק חשוב ומרכזי בייחודיותו של הישוב ומן הראוי שיהיה מקום מיועד ביישוב שישמש להם תזכורת נצחית למורשתם והקרבתם, גאה בקהילה האתיופית שלנו בהנהגה הצעירה בקבוצת אחרי שנטלו חלק בטקס וכמובן לסגנית ראש המועצה בת החן גזאל מחזיקת תיק הקליטה על עשייתה המצוינת למען הקהילה האתיופית והיישוב בכלל".